SAŠO AVSENIK

“Sem velik ljubitelj Avsenikove glasbe, zato sem srečen, da lahko s svojo mlado ekipo razveseljujemo staro in mlado.”

Star sem šestindvajset let in živim v Begunjah na Gorenjskem. Sem najstarejši od petih otrok. V mojem okolju je bila vedno prisotna glasba, za kar sta zaslužna stari oče Slavko in oče Grega. Res je, da prihajam iz vasi, zato je pri nas zaradi domače, Jožovčeve gostilne vedno zabavno in veselo. Verjetno sem prav zaradi tega tako rad med ljudmi in jih zabavam.

 

S harmoniko sem se prvič srečal pri štirih letih, ko sem zavestno prisluhnil staremu očetu Slavku pri igranju. Pri mojih osmih letih pa me je stara mama Brigita vpisala v svojo glasbeno šolo za harmoniko. Po končani nižji glasbeni šoli v Radovljici sem ustanovil svoj ansambel in maturiral na srednji turistični šoli v Radovljici. Leta 2009 smo posneli svoj prvi album in nastopili v oddaji Musikantenstadl. S tem se je začela naša poklicna pot kot muzikantov po Sloveniji in tujini. Poleg harmonike igram še ljubiteljsko bobne in bas. Prostega časa ni veliko, zato ga najraje preživim z dekletom in svojo družino. Vesel sem tudi za vsako urico, preživeto v naravi, ali pa jo namenim za ukvarjanje s kakšno športno dejavnostjo.

 

Sem velik ljubitelj Avsenikove glasbe, zato sem srečen, da lahko s svojo mlado ekipo razveseljujemo staro in mlado. Morda nekoč celo obidemo svet.

OSTANITE V STIKU Z NAMI

FACEBOOK

@SasoAvsenik

Spremljajte zadnje novice in dogajanje na našem Facebook profilu.

YOUTUBE

@SASOAVSENIKofficial

Videospote naših skladb ter posnetke s koncertov si lahko ogledate na našem Youtube kanalu.

INSTAGRAM

@saso_avsenik

Pogled v zaodrje in v naš vsakdanjik na Instagramu.