15dec19:0021:00SLO 2256 JURŠINCIAvsenikov večer

Podrobnosti dogodka

V letu 2023 mineva 70 let, odkar so zazveneli prvi toni Avsenikovih viž. Brata Avsenik sta svoje muziciranje iz domače Jožovčeve gostilne v Begunjah ponesla v svet. Sprva po bližnjih vaseh, kasneje pa na največje odre širom Evrope, Severne Amerike, Kanade,… Ansambel bratov Avsenik je tako gostoval v prestižni Berlinski filharmoniji, večkrat so razprodali münchensko Olympiahalle, ljubljansko Halo Tivoli, odpirali so polete v Planici, gostovali na olimpijadi v Sarajevu, prejeli mnogo nagrad za število prodanih nosilcev zvoka, bili so mnogokrat odlikovani za svoje delo.

Po zaključku delovana Ansambla bratov Avsenik, so glasbeno krmilo prevzeli Gregor Avsenik s svojim ansamblom ter Gašperji, leta 2009 pa je harmonika ponovno prišla v Avsenikove roke. Sašo Avsenik , vnuk Slavka, je na znameniti oddaji Musikantelstadl v Passau prvič zaigral s svojimi muzikanti. Po štirinajstih letih lahko mirno zapišemo, da Sašo upravičuje nasledstvo dedka na harmoniki. S svojim ansamblom polni koncertne dvorane po Sloveniji in tujini, 3x je že razprodal Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, sprejemal slovenske športne junake, pesem Ena bolha na pomoč pa trenutno kraljuje na lestvicah slovenske narodno-zabavne scene.

Sašo in Gregor pa nista edina predstavnika Avsenikove družine, ki se glasbeno udejstvuje. S pomočjo Gregorja Avsenika je svoj glasbeni prvenec izdala tudi Monika Avsenik. Njuna skladba Morda pa nekoč, ki je posvečena pokojnemu Slavku Avseniku, se je dotaknila srca mnogih poslušalcev.

V Juršincih pripravljajo Monika, Gregor in Sašo Avsenik s svojim ansamblom Avsenikov večer, posvečen praznovanju 70. obletnice Avsenikove glasbe. Gost večera bo Alfi Nipič!

Vljudno vabljeni!

VSTOPNICE NA VOLJO KMALU!

Čas

(Petek) 19:00 - 21:00

Lokacija

Športna dvorana Podčetrtek

Juršinci 19, Juršinci

Shopping Cart