Nova skladba “Bolha za pomoč” odlično sprejeta med poslušalci

Po letu in pol je čas za novo polko Ansambla Saša Avsenika z naslovom ENA BOLHA ZA POMOČ, s katero tudi napovedujejo niz dveh zaporednih koncertov “Ne sveti zvezda v noč svetleje«. Spektakel, ki se bo na velikem odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma odvil 21. in 22. novembra, pa ne bo postregel le s skladbami iz bogate Avsenikove zakladnice, pač pa bodo na odru skupaj z Ansamblom Saša Avsenika stala največja imena slovenske POPULARNE GLASBE.

Avtorska ekipa s Sašom Avsenikom na čelu, ki mu je pri melodiji in aranžmaju pomagal Tommy Budin, je poskrbela za navihano in živahno polko z nevsakdanjim naslovom. Pod besedilo se tokrat podpisujeta Jože Potrebuješ in Jasna Kuljaj. Ker pa je Jože Potrebuješ besedilo za skladbo prvič napisal za nekoga drugega kot za svojo glasbeno skupino – Čuke, pa je “Ena bolha za pomoč” še toliko bolj edinstvena. Avseniki jo tako s ponosom pošiljajo v svet – med svoje oboževalce.

KAJ PA O NOVI POLKI PRAVIJO ČLANI ANSAMBLA?

“Punce si naj ne delajo skrbi glede ljubezni, saj se ta vedno zgodi spontano in nepričakovano,” o polki povedo člani Ansambla Saša Avsenika in še dodajo: “Po drugi strani pa se v skladbi tudi malo ponorčujemo iz slovenskih fantov, ki so pri tridesetih letih še vedno najraje v varnem objemu mame ali pa čez vikend mogoče pregloboko pogledajo v kozarec.”

Videospot so posneli na Bledu, v slednjem pa se pojavi tudi nekdanji pevec Ansambla Saša Avsenika Dejan Zupan. “Z Dejanom smo doživeli ogromno lepih in nepozabnih trenutkov, zato smo veseli, da ostajamo prijatelji, in da mu je naša nova skladba všeč,” še povedo in zaključijo: “Upamo, da bodo vsi ljubitelji slovenske glasbe “Eno bolho za pomoč” vzeli za svojo in nanjo plesali do zgodnjih jutranjih ur.”

Shopping Cart