Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine saso-avsenik.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino saso-avsenik.com upravlja Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Z vsakim nakupom preko naše spletne trgovine potrjujete, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Za storitve spletne trgovine se ni potrebno predhodno registrirati kot uporabnik. Ob nakupu v sistem vnesete vaše podatke in opravite nakup.

Ponudnik si pridružuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ”v košarico”. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej.

Ko želite zaključiti nakup, v KOŠARICI kliknete gumb na blagajno ter sledite korakom nakupa.

PROCES NAROČILA:

 • Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. V Košarico kupec vstopi s klikom na gumb »Naroči«, ki se ob tem prikaže v desnem kotu zgoraj.
 • Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na »Odstrani«.
 • Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na »Nadaljuj z nakupom«.
 • Če je kupec prejel kodo za popust, jo vnese v Košarico in klikne na gumb »Uporabi«.
 • Ko kupec izbere vse želene izdelke, v obrazec pod košarico vnese zahtevane podatke.
 • Ko kupec potrdi naročilo (klik na gumb »Naroči«), sprememba naročila prek spletne strani ni več možna.
 • Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi.
 • Morebitne spremembe ali preklic naročila lahko kupec opravi v roku 3 (treh) ur od potrditve naročila na spletu in sicer na e-naslov: shop@saso-avsenik.com

2. PLAČILA in STROŠKI DOSTAVE NAČINI

Plačilo po povzetju (samo za Slovenijo)

VREDNOST PAKETASTROŠEK DOSTAVE zaveden na računuSTROŠEK PROVIZIJE ZA PLAČILO UPN
0 – 59,99 €4,90 € z DDV0,65 €
nad 60 €BREZPLAČNO0,65 €

Plačilo po predračunu (za Slovenijo in države EU)

Po oddanem naročilu vam bomo v najkrajšem možnem času na vaš e-mail naslov poslali ponudbo oziroma predračun s podatki za plačilo. Rok za plačilo je v tem primeru 5 delovnih dni. Če v tem času ponudbe ne boste plačali, bomo naročilo smatrali za preklicano. Takoj, ko bo vaše nakazilo vidno na našem računu, vam paket odpošljemo.

VREDNOST PAKETASTROŠEK DOSTAVE zaveden na računu
Za Slovenijo
STROŠEK DOSTAVE
Zaveden na računu za druge države EU
STROŠEK PROVIZIJE ZA PLAČILO UPN
0 – 59,99 €4,90 € z DDV9,90 € z DDV0 €
nad 60 €BREZPLAČNOBREZPLAČNO0 €

V primeru plačila po predračunu nimate stroška plačila provizije 0,65 €.

3. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

4. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za zaščito svojega računalnika.

5. NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. 

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika, Begunje na Gorenjskem 22a, 4275 Begunje na Gorenjskem.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino brez poštnine takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

6. DOSTAVA

Naročeno blago iz naročil pripravimo in odpremimo v roku 48 ur. Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Blago pošiljamo prek podjetja GLS Slovenija. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti …) podaljša. V tujini se ta čas podaljša.

Vsaka stranka prejeme SMS na dan dostave. V primeru, da vas ob dostavi pošiljke ni doma, imate na voljo:

 • Prevzem na pick up točki GLS Paketomat
 • Na bencinskih črpalkah Petrol, OMW
 • Lahko izberete drugi dan za dostavo

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča na ozemlju Republike Slovenije in Evrope.

7. REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA

V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo mora kupec o tem najkasneje v roku 3 dni po prevzemu obvestiti trgovino saso-avsenik.com na elektronski naslov shop@saso-avsenik.com. Če v paketu kakšen izdelek manjka, se kupcu na podlagi obvestila naknadno pošlje izdelek.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu obvestiti trgovino saso-avsenik.com na elektronski naslov shop@saso-avsenik.com Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenja. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost kupca, da napačno blago izroči pismonoši in pošlje nazaj na naslov Kulturnega društva Ansambla Saša Avsenika.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj, oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti spletno trgovino saso-avsenik.com na elektronski naslov shop@saso-avsenik.com. Na podlagi ustreznega obvestila kupcu v najkrajšem možnem času zamenjamo izdelek, oziroma vrnemo kupnino na dani transakcijski račun. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da razlito ali poškodovano blago izroči pismonoši in pošlje nazaj na Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE OZIROMA PRIKRITE NAPAKE

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova shop@saso-avsenik.com. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.

Izdelek z napako vrnite na naslov Kulturnega društva Ansambla Saša Avsenika. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na vaš TRR. Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ugotovimo, da je neuporabnost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja,
 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži.

8. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

9. PODATKI O PODJETJU

Kulturno društvo Ansambla Saša Avsenika
Begunje na Gorenjskem 22
4275 Begunje na Gorenjskem
Slovenija

Tel: +386 41 225 013
Mail: shop@saso-avsenik.com

SI56 0433 1000 2987 521 (Nova KBM d.d.)
Matična številka: 4021100000
ID za DDV: SI 14617226

Shopping Cart