Biografija

“V posebnem spominu nam bosta ostala leto 2017 in koncert v Bregenzu, kjer nam je naša avstrijska založba podelila zlato ploščo, kar je danes poseben dosežek.” ​

“Naš prvi televizijski nastop je bil leta 2009 v kultni oddaji Musikantenstadl, ali po naše Senik godcev.”​​

Leta 2009 je na glasbeno pot stopil Sašo Avsenik s svojim ansamblom, in v Avsenikovi glasbi se je začelo novo poglavje. Brata Slavko in Vilko Avsenik sta po skoraj dvajsetih letih znova združila moči. Za ansambel sta napisala nove skladbe in priredila nekatere starejše.

Naš prvi televizijski nastop je bil leta 2009 v kultni oddaji Musikantenstadl, oziroma, ali po naše Senik godcev. Odziv občinstva in gledalcev je presegel naša najbolj smela pričakovanja. Še istega leta smo se lotili svoje prve samostojne plošče Na sončni strani Alp. Začeli so se nizati nastopi tako doma kot v tujini in leta 2011 smo že izdali našo drugo ploščo Zavrtimo se. Izid naše tretje plošče Dolge so noči leta 2014 smo proslavili z velikim koncertom T’ douga noč. Tega smo ponovili tudi leta 2016 ob izidu zadnjega slovenskega albuma Bi b’la moja. V posebnem spominu nam bosta ostala leto 2017 in koncert v Bregenzu, kjer nam je naša avstrijska založba podelila zlato ploščo, kar je danes poseben dosežek.

Vsi skupaj smo ponosni na tradicijo in skladbe Ansambla bratov Avsenik, ki so včasih nastopali tudi po 330 dni na leto. Naša številka se vrti okoli 170 nastopov na leto. Nastopamo tako doma kot v tujini. Če je dolga leta veljalo, da je naša glasba predvsem doma v alpskem prostoru, smo se mi podali na koncerte tudi na Hrvaško, Nizozemsko in v Belgijo, celo čez ocean v Kanado. Ne samo čez ocean, igrali smo že tudi na križarjenjih, kar je bilo za vse nas posebno doživetje. Skupaj z nami velikokrat stopi na odre tudi Sašev oče Gregor Avsenik. Sašo in Gregor v zadnjem obdobju tudi sama ustvarjata nove skladbe, ki jih bomo v prihodnje z veseljem predstavili.

Čas nezadržno beži in tako mineva že 70 let, odkar sta brata Slavko in Vilko Avsenik v vasici Begunje na Gorenjskem začela snovati največji glasbeni fenomen. Fenomen, ki je navdušil ljudi po Sloveniji in ponesel ime naše male dežele pod Alpami tudi širom sveta. Avsenikova glasba je največji razcvet doživela v osrednji Evropi in nemško govorečem območju. Nekaj plošč pa je izšlo tudi onkraj Atlantika v Severni in Južni Ameriki.

Vsi skupaj smo ponosni na tradicijo.

Za vsakim uspešnim glasbenikom ali glasbeno skupino stoji ekipa, ki je prav tako gonilna sila dobrega glasbenega ustvarjanja.

V ansamblu smo se v zadnjih letih poleg vodja Saša Avsenika na harmoniki ustalili, še basist Aleš Jurman, kitarist Matic Plevel, trobentar Denis Daneu, klarinetist Tommy Budin, pevec Luka Sešek in naša pevka Lucija Selak.

Seveda pa za vsakim uspešnim glasbenikom ali glasbeno skupino stoji ekipa, ki je prav tako gonilna sila dobrega glasbenega ustvarjanja. Tudi Ansambel Saša Avsenika si svojega dela brez zveste ekipe ne predstavlja, zato smo zelo hvaležni vsakemu posamezniku, ki je del te skupine in, ki iz ozadja bdi nad dogajanjem našega ansambla.

Člani ansambla

Sašo Avsenik

harmonika

Matic Plevel

kitara

Aleš Jurman

bas, bariton

Denis Daneu

trobenta

Tommy Budin

klarinet

Luka Sešek

vokal

Lucija Selak

vokal

Ostanite v stiku z nami

Spremljajte zadnje novice in dogajanje na našem Facebook profilu.

Videospote naših skladb ter posnetke s koncertov si lahko ogledate na našem Youtube kanalu.

Pogled v zaodrje in v naš vsakdanjik na Instagramu.

Obiščite nas na Tik Toku.

Shopping Cart