Dva RAZPRODANA koncerta v Cankarjevem domu

Po štirih letih je koncert »Ne sveti zvezda v noč svetleje« dobil svoje nadaljevanje. Da glasba povezuje, so znova dokazali glasbeniki iz različnih žanrov, ki so se Ansamblu Saša Avsenika pridružili na odru razprodane Gallusove dvorane.

KO POKLIČE AVSENIK, ENOSTAVNO NE REČEŠ: »NE«
Stoječe ovacije, številna presenečenja in nepopisljiva energija. Zvezdniški gosti, ki jih poslušalci ob kvintetovskih zvokih ne slišijo prav pogosto, so skupaj z Ansamblom Saša Avsenika poskrbeli, da se bo ta koncert zapisal v zgodovino slovenske glasbe. Magnifico, Nina Pušlar, Bojan Cvjetićanin, Amaya, Nuša Drašček, Dejan Vunjak in ostali so povabilo Saša Avsenika sprejeli z največjim ponosom. »Ansambel Saša Avsenika ni ansambel, oni so institucija,« je dejal priljubljeni Bojan Cvjetićanin iz skupine Joker Out, ki je obiskovalce koncerta navdušil z Avsenikovo uspešnico »Kako lepo je biti muzikant.« Maja Keuc (Amaya), ki je bila s pesmijo »Ciganka glej« prvič vpeta v narodnozabavno glasbo, pa je dodala: »Ko pokliče Avsenik, enostavno ne rečeš ne. Mislim, da je to za vse nas velika čast.«

Ansambel Saša Avsenika

MAGNIFICO: »AVSENIKI NAS POSTAVLJAJO NA SVETOVNI GLASBENI ZEMLJEVID«
Ansambel Saša Avsenika je z izbiro gostov resnično dokazal, da v glasbi ni ovir, ampak samo mostovi, ki jih uspešno gradijo in povezujejo. Magnifico je dejal, da je povabilo sprejel, ker njihovo glasbo izvaja z največjim užitkom. Pravi, da so nekaj posebnega, nekaj, kar nas postavlja na svetovni glasbeni zemljevid.

Ansambel Saša Avsenika & Magnifico

Dejstvo, da sta se v dvakrat razprodani Gallusovi dvorani ob bučnih aplavzih prepletala dva glasbena svetova, kaže na to, da bodo viže legendarnega Slavka Avsenika še dolgo živele v srcih vseh Slovencev.

Sašo Avsenik

»Za nami sta dva večera privilegijev. Zelo sem vesel, da sem imel priložnost sodelovati s tako čudovitimi gosti in da imam okrog sebe tako super glasbeno ter tudi tehnično ekipo. In seveda nenazadnje vas, draga publika, ki ste poskrbeli, da je bila Gallusova dvorana dvakrat nabito polna,« je po uspešnem koncertu povedal Sašo in zaključil: »Naj živi Avsenikova glasba!«

Sašo Avsenik
Shopping Cart