Ansambel Saša Avsenika
Ansambel Saša Avsenika

Novice

Gostovanja na radiih

Pozdravljeni!

 

Mesec marec prinaša tako imenovano »mini turnejo« po slovenskih radijih. Na radijske valove prinašamo novice o T ' dougi noči, ki se bo odvila 2. aprila, pa nove skladbe in informacije o našem novem CD ju. Že veste kako mu bo naslov?Med drugim bo tekla debata tudi o naših gostih na CD ju in koncertu. Veste kako stara je skladba Sedem vrtnic? In kaj imajo Gadi z našo novo zgoščenko? Vse to in še več  o naših štorijah širom Evrope, lahko slišite v naslednjih terminih na sledečih radijskih postajah:

 

4. marec ob 20:00 uri: Radio Sraka - intervju

 

8. marec ob 09:00 uri: Radio Veseljak -  Ansambel Saša Avsenika V ŽIVO ob dnevu žena

 

9. marec ob 20:00 uri: Radio Rogla - intervju

 

11. marec ob 16:30 uri: radio Gorenc -Ansambel Saša Avsenika V ŽIVO

 

13 .marec ob 08:30 uri: Radio Maribor - live oddaja s publiko

 

14. marec ob 10:15 uri: Radio Ognjišče - intervju

 

20. marec ob 18:00 uri: Radio Murski val - intervju21. marec ob 19:00 Radio Koper - live oddaja s publiko + live stream na MMC

 

"Če te nič ne razvedri, dolge so noči!" Lep pozdrav iz Koroškega radia, sta vam zaželela Dejan & Jan :)

 

---

 Begunje, 3.3.2016


T ' douga noč 2016

Drag prijatelji in ljubitelji naše glasbe!

 

Mi računamo na to, da ta večer preživimo skupaj. Se vidimo!

 

 Begunje, 4.2.2016


Predstavljamo: Sedem vrtnic

Ansambel Saša Avsenika v soboto 2. aprila, v Športni dvorani Cerklje na Gorenjskem, prirejamo koncert T' douga noč.  Za to pa imamo prav poseben razlog, saj bomo predstavili svoj naslednji studijski  projekt, četrti po vrsti, z naslovom  »Bi bla moja«.

S prihajajočega albuma prihaja tudi zadnji singel »Sedem vrtnic«. Pesem je bila v nemškem jeziku izdana že pred več kot tridesetimi leti v izvedbi Ansambla bratov Avsenik, slovensko besedilo pa je tokrat prispeval dolgoletni član legendarnega ansambla, Alfi Nipič. Skladba predstavlja prvo sodelovanje Alfija z Ansamblom Saša Avsenika.

 Konec novembra smo v sodelovanju s Fixmedia posneli tudi videospot  za omenjeni valček, ki ga je slovenska publika odlično sprejela. Več o samem nastajanju spota si lahko preberete na naslednji povezavi: SEDEM VRTNIC - FIXMEDIA

 


Naj vas glasba kar sama povabi na prihajajoči koncert, na katerem se bodo Sašu in ostalim članom na odru pridružili še: skupina Gadi, Alfi Nipič, Gregor Avsenik in eminence slovenskega petja - Slovenski oktet.  Vabljeni, torej v Cerklje na Gorenjskem, v soboto, 2. aprila, da skupaj proslavimo izdajo novega albuma Ansambla Saša Avsenika.

 Begunje, 2.2.2016


Umrl je Slavko Avsenik

V 86. letu se je poslovil velikan slovenske narodno-zabavne glasbe Slavko Avsenik.

 

Vsem, ki se želite osebno posloviti od gospoda Slavka Avsenika, sporočamo, da ga bo možno POKROPITI v torek, od 9:00 ure na Avsenikovi domačiji v Begunjah.
MAŠA ZADUŠNICA bo ob 16:00 uri v begunjski cerkvi, ŽALNA SLOVESNOST pa ob 17:00 uri pred Gostilno Avsenik.

 

Hvala za vse, tvoja glasba bo živela naprej! Počivaj v miru!

 

Ansambel Saša Avsenika

 

 Begunje, 3.7.2015


Video: Bi bla moja?

»V slogi je moč!« pravi slovenski rek in prav to se je izkazalo v zadnjem singlu Ansambla Saša Avsenika. Polka, v kateri Sašo in druščina nagovarjajo dekle z vprašanjem Bi bla moja?, je namreč plod sodelovanja večih slovenskih glasbenikov. Glasba in aranžma sta, kot je pri omenjeni zasedbi že stalnica, delo Slavka in Vilka Avsenika. Kot avtor teksta pa se prvič pojavlja harmonikar skupine Gadi, Anže Zavrl. Pod taktirko tretjega glasbenika, Janija Pavca, pa je nastal videospot za omenjeno pesem.


Skladba je lahkega, poletnega značaja, v njen pa fant poskuša osvojiti dekle, katero ob koncu plesa simpatično vpraša, Bi bla moja? V spotu je Ansambel Saša Avsenika poskušal opozoriti na aktualni problem zasvojenosti z novodobno tehnologijo in opozoriti na to, da se lahko včasih vrnemo za trenutek ali dva nazaj k naravi.Želimo Vam prijeten ogled videospota!

 

 Begunje, 11.6.2015


Video: Moja zlata Mišika

Da se je Jakec bolj ali manj srečno zaljubil v Mišiko, smo Vam že poročali. Sedaj pa imate priložnost, da vragolije našega Jakca vidite tudi v video podobi. Pesem je plod dela bratov Avsenik, tekst pa je prispeval Vinko Šimek, kateri v besedilu nagovarja eno bolj znanih TV osebnosti v Sloveniji. In zakaj so se Sašo in ekipa odločili obuditi iz zakladnice ravno to pesem? "Ker je lahkotna, ima vedno aktualno temo in ker je nekolikokrat manj izvajana", pravi vnuk legendarnega Slavka Avsenika.

 

Pod režisersko taktirko se je podpisal Perica Rai, video pa je plod ekipe Mediaspot. Naj Vam izdamo, da se je Jakec celo kopal v ledeno mrzli Ljubljanici, da ne omenjamo, da je Mišiko lovil po razno raznih Ljubljanskih vrtovih. Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem igralcem, ki so se resno lotili svojih vlog in jih tudi simpatično odigrali.


Spremljajte uradni FB profil Ansambla Saša Avsenika, kjer lahko sodelujete v nagradni igri, katere glavna nagrada je romantična Valentinova večerja v restavraciji Avsenik v Begunjah.


In še naša skromna želja za vse vas. Naj vas obdaja ljubezen in imejte več sreče pri izkazovanju le te, kot naš Jakec.

 Begunje, 17.1.2015


Moja zlata Mišika

Še nismo dodobra vstopili v leto 2015, pa se že spogledujemo z mesecem februarjem. In februarja, natančneje 14., praznujejo po vsem svetu vsi zaljubljeni. Mnogi so mnenja, da ni lepšega občutja kot ta, da ljubljena oseba v tebi prebudi pisano paleto najrazličnejših občutkov ugodja, sreče, ščemenja in zadovoljstva. Roko na srce je čustvo zaljubljenosti tisto, ki te popolnoma razoroži, povzroči da sanjariš, ne razmišljaš trezno in plavaš nekje v svojem svetu.

 

In ravno to se je zgodilo Jakcu, katerega zgodbo pripoveduje Ansambel Saša Avsenika v zadnjem singlu albuma Dolge noči, ki je izšel v letu 2014. Moja zlata Mišika poimenuje Jakec svojo muzo, kateri posveča pisma, sladke besede in drzna dejanja v nočeh, ko se plazi k njen pod okno.

 

Še predenj bo zares tu Valentinovo boste lahko tudi v videu videli in seveda slišali vse njegove vragolije, manj in bolj uspešne, ki jih je posvečal Mišiki. Spremljajte naš uradni FB profil, kjer boste izvedeli točen datum objave spota, prav tako pa boste lahko sodelovali v nagradni igri, kjer se boste potegovali za romantično večerjo v dvoje.

Z ljubeznijo! :)

 

Vaš ASABegunje, 11.1.2015


Zimska pravljica

Pozdravljeni!

 

Dnevi se krajašjo, noči daljšajo. Tudi drevje je že dodobra odvrglo svojo listnato odejo in ptice selivke so odletele v jesenski mrak. Res je. Zima je pred durmi. In ker je v zimski letni čas umeščen tudi december, mesec, ko pride najdaljša noč v letu, ko se vse odene v blišč in praznični sijaj in ko nas obiščejo dobri možje, smo se tudi v Ansamblu Saša Avsenika odločili, da pripravimo posebne zimsko - praznične koncerte. Sklopu teh koncertov smo nadeli ime Zimska pravljica, po Avsenikovi viži seveda.

Obiščite katerega izmed koncertov, pa Vam bomo zaigrali Zimsko pravljico, Srečno novo leto, Sankaško polko, pa tudi Zvezde na nebo gore ne bo manjkala. Na našem popotovanju se ustavimo trikrat in sicer:

 

30. novembra - Stari trg (Slovenj Gradec)

21. decembra - Šentjur

26. december - Zagorje

28. december - Bohinjska Bistrica

 

Če Vam pa slučajno ne uspe nas obiskati, Vam pa predlagamo, da si katero izmed zgoraj omenjenih viž zavrtite ob peči v družbi Vaše ljubljene osebe.

 

Pa srečno!Begunje, 26.11.2014


Nov singel: Cuzi muzi popek špric

"Vas polika, kot se šika, ta vš poskočen Jur!" zaključuje Zrnec v najnovejšem skupnem singlu z Ansamblom Saša Avsenika, ki nosi naslov po znani slovenski ljudski izštevanki Cuzi muzi popek špric.

 

 

 

 

Naj spomnimo. Zrnec in mladi Avseniki so imeli prvi skupni nastop v marcu, ko so publiki na koncertu T ' douga noč predstavili lik Zrnčevga Jurja. Po skupnem debiju, ki je opeval Tajkunčke, se ekipa v aktualnem singlu dotika večne, neizčrpane teme o odnosih med moškimi in ženskami. V skladbi, katere melodija je plod avstrijskega prijatelja Sašotovega ansambla  E. Aschenwalda (vodja avstrijske skupine Die Mayerhofner), fantje priznavajo, da je z babam sam hudič, a kakorkoli že obrnemo, brez njih moški bil bi nič. Tekst za polko je prispeval mojster besede, glasbe in igranja Jurij Zrnec, priredba pa je nastala v Studio Grabnar, kjer je omenjena zasedba producirala zadnje audio izdelke. Pri skladbi sta kot studijska glasbenika sodelovala tudi Boštjan Grabnar in Jure Rozman. Jah lahko bi rekli, ekipa kot se šika!


Kot lahko vidimo, pardon poslušamo, nam jesen prinaša nov skupni projekt Zrneca in ASA, pa čeprav je bilo med poletjem v slovenskih medijih že veliko govora o klavrnem zaključku projekta.

 

Želimo Vam obilo sončnih jesenskih dni!Begunje, 3.11.2014


Pod borovčki

Zdravo družba!

Nahajamo se nekje na sredini poletja, ki je letos, kot lahko sami vidite in občutite, bolj muhaste narave. Z veselicami smo imeli do sedaj kar srečo, saj nas dež na srečo ni prevečkrat zmotil. Lepo Vas je srečavati po Sloveniji in z vami preživeti kak večer.V začetku avgusta si bomo letos vzeli nekaj prostih dnevov, da se malo spočijemo, odkrijemo kakšen nov kraj, se posvetimo svojih prijateljem in družinam. Odhajamo vsak na svoj kraj a se že 9. avgusta ponovno srečamo na odru.

Tudi vam želimo lep preostanek poletja,

ASA teamBad Kleinkirchheim, 26.7.2014


Videospot - MLADI SMO

Kdaj, če ne zdaj?! Mladi smo in polko radi plešemo!

Zakaj bi bila narodnozabavna glasba značilna le za slovensko vas? Zakaj ne bi bila tudi za slovensko mesto? S tem razlogom smo se ugnezdili v sredini Ljubljane, v kavarni na vrhu nebotičnika in skupaj z produkcijsko ekipo MEDIASPOT posneli videospot za skladbo Mladi smo. Pod režijo se je podpisal priznani slovenski režiser glasbenih spotov, Perica Rai, ki je prvič snemal za narodnozabavno skupino. Skupaj smo se trudili, da s sliko čim bolje podpremo sporočilnost skladbe, ki jo lahko takole orišemo: "Ni važno kdo si, kje si, važno je da se veseliš življenja in si ponosen na to da si Slovenec!" Obilo užitkov ob gledanju spota!

ASA team

Begunje, 24.4.2014


Napovedujemo spot: MLADI SMO

Ansambel Saša Avsenika predstavlja uradni trailer za videospot Mladi smo. Kdaj če ne zdaj?! PREMIERA spota bo 24. aprila ob 18:00 na YouTube kanalu SASOAVSENIKofficial.

Ansambel Saša Avsenika presents the official trailer for the video of song Mladi smo! The video premiere will be on Thursday, April 24th at 6 pm!

Begunje, 17.4.2014


Nov videospot: Ples v škornjih

Veliko voda je že preteklo odkar je bila napisana skladba Ples v škornjih. Delo bratov Avsenik, je preko 50 let ležalo v omari, nato pa jo je obudil Sašo s svojim ansamblom. Sklado najdete tudi na zadnjem projektu z naslovom Dolge so noči. Ja, greh bi bil ne posneti skladbo, ki so jo igrali, a nikoli objavili že stari Avseniki.

V lepem in neokrnjenem okolju Planšarskega jezera na Jezerskem smo pretekli teden posneli tudi videospot. Želeli smo prikazato našo prelepo pokrajino, slovensko kulturo, ples in pravo domačo glasbo. Na ta način smo pričeli s projektom Užij sLOVEnijo, kjer bomo na vse mogoče načine združevali posebne lepote domovine in jih predstavljali doma in na tujem.  Za začetek se vračamo nekaj let nazaj, na ljudski ples z FS Iskraemeco Kranj. Obilo užitkov ob gledanju!

Begunje, 15.4.2014


Akcija ob naročilu CD - Dolge so noči

Kupite CD Dolge so noči med 6. in 20. aprilom pa Vam ga podpišejo člani Ansambla Saša Avsenika in Jurij Zrnec. Med vsemi pa na koncu izžrebamo še nekoga, ki prejme majico s kratkimi rokavi. Vljudno vabljeni k nakupu!

Begunje, 6.4.2014


Nov singel: TAJKUNČEK

Jurij Zrnec v narodni noši?! Se hecate? Ne! Po uspešnem debiju na koncertu T ' douga noč,  znani slovenski igralec in Ansambel Saša Avsenik predstavljajo prvi skupni singel, izdelek nasploh, z naslovom TAJKUNČEK. Skladba se nahaja na aktualnem CD ju  DOLGE SO NOČI, ki ga je skupina izdala v marcu 2014 pri Založbi VOX.

Za šaljivo skladbobo, v stilu Koširjevih napevov, sta glasbo in aranžma prispevala brata Avsenik, tekst pa je delo Zrnčevega Jurja. V njem se na ciničen, malce šaljiv način dotakne trenutnih gospodarskih razmer v Sloveniji. Kot pravi zase človk za druge bog, na konce je biti bolje tajkun, saj si pravila življenja posledično krojiš sam.

Zgoščenko, kjer najdete Tajkunčka lahko kupite tukaj: http://etrgovina.saso-avsenik.com/product/dolge-so-noci/
Glasba (music): S&V Avsenik
Tekst (lyrics): J. Zrnec
Recorded in Studio Grabnar, Marec 2014
Producers: B. Grabnar & S. AvsenikBegunje, 2.4.2014


Zavrtimo se postal srebrn!

Nosilec zvoka Zavrtimo se je postal srebrno obarvan! Predstavniki Založbe VOX so nam na koncertu T ' douganoč podelili srebrno ploščo za projekt Zavrtimo se. S tem smo prejeli prvo nagrado na področju prodaje plošč, na kar smo v dobi multimedije izredno ponosni.

Če še nimate CD ja Zavrtimo se ga lahko naročite v naši spletni trgovini: http://etrgovina.saso-avsenik.com/. Tam najdete tudi aktualni CD Dolge so noči!

Strahinj, 30.3.2014


Napovedujemo nov CD

Eksluzivno objavljamo naslovnico novega slovenskega CD-ja z naslovom Dolge so noči. Dostopen bo od 28. marca naprej, prednaročila pa bodo možna kmalu v naši spletni trgovini! Poskrbite, da CD prejmete takoj ob izidu v vaš poštni nabiralnik!
Begunje, 10.2.2014


Mladi smo

Mladi smo in polko radi plešemo! Verz iz naše zadnje, sveže skladbe in resnica iz našega življenja.

Predstavljamo Vam singel Mladi smo, s katerim napovedujemo izid našega novega CDja. Avtorja glasbe in aranžmaja sta brata Avsenik, tekst je prispevala Urša Vlašič, posnetek pa je nastal v produkciji Studia Grabnar & Studia Vlašič

Novi CD bo javnosti predstavljen 28. marca, nosil pa bo naslov Dolge so noči! Na njem bo kar nekaj novosti, prvo avtorsko delo Saša Avsenika in nekaj duetov. Prednaročila bodo možna preko spletne trgovine (http://etrgovina.saso-avsenik.com/), fizično pa bo prvič dosegljiv na koncertu T'douga noč!

Uživajte v poslušanju skladbe Mladi smo!

Begunje, 15.1.2014


Dobrodošlo leto 2014!

Dragi prijatelji, dragi feni naše glasbe!

Poslavljamo se od trinajstice, leta 60 obletnice Avsenikove glasbe. Vstopamo v leto 2014, leto 5 obletnice Ansambla Saša Avsenika. Važno je, da z nami ostaja glasba!

Vsem partnerjem se zahvaljujemo za izkazano zaupanje in sodelovanje v preteklem letu. Vam, dragi ljubitelji Avsenikove glasbe, pa bi se radi zahvalili za vso podporo, vse obiske naših nastopov, za sprejemanje naše glasbe, komentarje in razdajanje energije. Ustvarjamo zaradi Vas in za Vas! Naj bo štirinajstica dobra z Vami!

Ansambel Saša Avsenika & team

Begunje, 31.12.2013


Zauber der Weihnacht 2013

Dragi prijatelji!

Oglašamo se Vam iz Dunaja, kjer zaključujemo letošnjo turnejo Zauber der Weihnacht. V sklopu te smo obiskali vsa večja Avstrijska mesta in obiskovalcem zaigrali najlepše Avsenikove praznične melodije. Vedno znova odkrijemo nova glasbena poznastva, preživimo lepe trenutke z ljudmi, ki počnejo enake stvari v življenju kot mi. Všeč nam je, da lahko našo glasbo delimo z Vami, dragi poslušalci, in našimi glasbenimi kolegi.Do konca leta imamo še nekaj koncertov po Slovenijo, novo leto pa bomo dočakali v Kranju. Upamo, da se kje še srečamo, da si zaželimo vse najlepše v novem letu, ki prihaja. Naj bo dobro z Vami! Božične praznike bomo preživeli v domačem okolju, z tistimi ki nam največ pomenijo. Tudi Vam želimo, da jih kar se le da doživite in mogoče obudite kakšen lep praznični trenutek iz otrošta.Sledite našim novicam na Facebook strani, če pa še nimate darila za najbližje, pa lahko pokukate v našo spletno trgovino, prav tako so na voljo še karte za T' dougo noč!

Srečen Božič!Wien, 21.12.2013


Spletna trgovina

Pozdravljeni!

Velikokrat ste nas spraševali, kje se da dobiti kape, pulovrje in podobne stvari ki jih nosimo mi. Sporočamo vam, da sedaj deluje naša spletna trgovina z fan izdelki, kjer lahko kupite razno razne stvari ,ki jih uporabljamo, nosimo mi. Skupaj z našim partnerjem, Pleteninami OBLAK, smo namreč izdelali uradno kolekcijo ASA. Vabimo vas k ugledu in nakupu, ter vam želimo prijetno uporabo izdelkov.

LINK do spletne trgovine: http://etrgovina.saso-avsenik.com/


Begunje, 26.11.2013


Dobrodelnost

Spoštovani!

Vsakdo od nas se včasih znajde v stiski, in prav je, da nam takrat naš sočloveški čut veleva, da najbližjim pomagamo. Tudi mi se trudimo, da z našo glasbo, našim nastopom, vsako leto naredimo nekaj dobrega. Tako letno odigramo med 5 do 10 dobrodelnih koncertov doma in v tujini, z različno namembnostjo.

Zgodaj spomladi smo nastopili na dobrodelnem koncertu Šaleškega koronarnega kluba, kjer so zbirali sredstva za  Urgenti UZ, ki je pomemben v začetnih vaze obravnave po srčni kapi. Pripenjamo sliko pripomočka in besede članice kluba ga. Erike Berlak. Veseli smo, da smo lahko bili delček mozaika. In ne pozabite, da lahko tudi mi kadarkoli pomagamo. Začne se pri besedi.Izjava: "Vejamem, da bo urgentni UZ v veliko pomoč Urgentni službi ZDV in na terenu pomagal rešiti še kakšno dragoceno življenje. Srečna in ponosna sem, da živim v mestu, kjer imamo vrhunske, mlade urgentne ekipe, ki so tudi meni rešile življenje. Bilo je pred časom, ko še ni bilo v naši urgenci Urgentnega UZ in sem imela veliko srečo, da sem bila v rokah mladih in sposobnih ljudi iz naše urgence. Hvala vsem in vsakomur posebej, ki ste nam pomagali, nas podpirali in verjeli v nas. Hvala, da ga imamo danes tukaj in zdaj."Begunje, 9.11.2013


Pod borovčki, pred šotorčki

Pozdravljeni!

V letošnjem letu, smo se kar nekajkrat odpravili nastopati proti Hrvaški, natančneje proti Kampu Lanterna, kjer so nas hrvaški gostitelji prijazno sprejeli. Na tem mestu bi res radi pohvalili hrvaške organizatorje in se zahvalili osebju kampa. Tako je na našem avgustovskem popotovanju tja, nastal tudi simpatičen spot za skladbo Pod borovčki, pred šotorčki, ki jo najdete na našem zadnjem CD ju. Pod režisersko taktirko se je podpisal Boštjan Grabnar, glavne vloge pa smo v spotu imeli kar mi.Poleg spota Vas vabimo, da si v rubriki Mediji - Slike, ogledate slike iz letošnjega Avsenikovega festivala. Napovedujemo tudi nekaj televizijskih nastopov v jeseni, veliko zanimivega pa se bo dogajalo tudi v mesecu decembru in v prvem tromesečju naslednjega leta. Pripravljamo nove skladbe, potovali bomo v Kanado in pripravili 5 letko ansambla.

Do naslednjič pa Vam želimo na zdravje!Begunje, 24.9.2013


LAHKIH NOG NAOKROG

Dragi obiskovalci naše spletne strani!

Danes Vam bi radi predstavili utrinke iz letošnjega vandranja na Roblek - LAHKIH NOG NAOKROG. Kot smo že umenili, se bomo potrudili, da bo ta dan druženja z našimi prijatelji postal tradicionalen. Večina tistih, ki je bila letos z nami je bilo navdušenih. Kaj smo počeli, kako smo se vzpenjali, kako smo na vrhu plesali, si le oglejte v posnetku izbranih utrinkov.

Naslednje leto Vas vabimo, da se nam 16. avgusta zopet pridružite. Za objavo vseh dodatnih podatkov poskrbimo mi čez leto, vi pa si le zabeležite s svinčnikom ta datum v Vaš rokovnik.

Lep pozdrav iz lepega Schwarzwalda!


St. Märgen, 6.9.2013


Po Festivalu Avsenik

Zdravo!

Letos je jubilejno leto Avsenikove glasbe. Kot vrjetno že veste, praznujemo 60 let glasbe bratov Avsenik. Pretekli vikend se je v Begunjah zgodil osrednji dogodek ob praznovanju jubileja. Tri dni, trije programsko različni dnevi, tri krat po 2000 ljudi v šotoru in s tem 6000 doživetij, občutkov, vtisov. Vsak obiskovalec bi lahko podal svoje mnenje, vtise.


Ansambel Saša Avsenika z organizatorjem festivala Gregorjem Avsenikom.

Mi naše še zbiramo. Čeprav so bile priprave dolge, včasih malo naporne, program deloma nov za nas, je bila vseeno vsaka sekunda na odru čisti užitek. Pa naj bo to petkova spremljava prijateljev iz tujine, sobotne točke z Gregom, Slovenskim oktetom, Filharmoniki, Avsenikovim tercetom, ali nedeljske Murke z Marijo Ahačič Pollak. Toliko interpretov, ki na svoj, doživet način podajajo glasbo. Vsekakor nepozabna glasbena sodelovanja.


Za marsikoga vrhunec večera. Filharmoniki, Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik in Slavko Avsenik ter Melodija za tebe.

Na tem mestu bi radi tudi čestitali za organizacijo in se zahvalili za zaupanje vodji vsega dogajanja Gregorju Avseniku. Lepo je dodati delček sebe v ta mozaik. Obrazi, čustva, reakcije poslušalcev poplačajo vse. Sama organizacija pa je lahko za zgled marsikateri prireditvi v Sloveniji.

Lepo Vas pozdravljamo in Vas vabimo k ogledu slik na našem FB profilu in v Galeriji.
Begunje, 2.9.2013


Veselice 2013

Zdravo!

Ker tekom poletja odigramo veliko veselic po Sloveniji, smo se odločili, da posnamemo promo film na eni izmed veselic. In sicer z namenom, da pokažemo tudi tistim, ki nas še niso obiskali, kaj se dogaja na naših špilih. S pomočjo Boštjana Grabnerja, smo izbrali nekaj utrinkov iz letošnje veselice v Besnici. Kot vidite lahko pojete, plešete, poslušate, vriskate. Kdaj se vidimo?

Želimo vam lep teden!

ps. Novico iz Robleka objavimo kmalu.

Begunje, 7.8.2013


Napotki - Lahkih nog naokrog

Dragi naši popotniki!

Radi bi Vam dali nekaj NAPOTKOV, da bo jutrišnji dan res lepo planinsko, glasbeno obarvan dan!

Torej, prosimo Vas, da se na pot odpravite PRAVOČASNO, saj pričakujemo kar veliko ljudi. Seboj vzemite tudi malo potrpežljivosti :)
Lahko se zgodi, da bo pri KOMBIJIH nastala gužva, saj jih ni neomejeno. V tem primeru prosimo, da malo počakate, ali da se z avtom odpravite proti Planinci. Igramo 4 ure in v vsakem primeru boste pravočasno dospeli na Roblek.
Vremenoslovci napovedujejo VROČ DAN, zato vzemite seboj dovolj tekočine, sončno kremo, kakšno pokrivalo, zadržujte se v senci!

Želimo Vam skrajno lep dan!Begunje, 3.8.2013


Immer wieder Sonntags

Pozdravljeni!

Za vse tiste, ki bi želeli videti naš nastop v oddaji Immer wieder Sonntags, pripenjamo posnetek.Drugače pa Vam sporočamo, da smo preživeli sproščen vikend v Rustu v Nemčiji. Snemali smo oddajo, dobro jedli, se vozili z vlakci v Europa parku in se veliko smejali!Lep dan!D Rust, 2.7.2013


Prva solo turneja uspešna!

Po enotedenskem vandranju po Avstriji smo se vrnili v domovino. Prva solo turneja je za nami. 6 dni, 6 polnih dvoran, 6 krat stoječe ovacije na koncu koncerta. Vtisi so nepozabni. Sploh ko vidiš ljudi, kako podoživljajo čase zlate Avsenikove ere,  kako potočijo solzo ob skladbi Veter nosi pesem mojo, kako silovito zaploskajo ob predstavitvi Saše Avsenika in ob skladbi Na Golici. Navdušeni so, da se Avsenikova glasba ohranja in še več, razvija naprej. Omeniti moramo, da so nas z obiskom počastili tudi nekateri pomembni možje, ki so sodelovali z Avseniki. Med drugimi znameniti televizijski voditelj Karl Moik in menedžer avsenikov Karl Lanzmayer.


V polni Areni Salzburg je uzival ob koncertu tudi znameniti voditelj oddaje Musikantenstadl Karl Moik (zgoraj, četri z desne).

Hvala Agenciji Show factory za izkazano zaupanje in odlično organizacijo, hvala Akustiki Pirman in podjetju Interplan za odlično tehnično podporo na turneji. Več o samem dogajanju  pa si lahko preberete v članku na naslednji povezavi:

24ur.com


Menedžer Ansambla bratov Avsenik - na sliki skrajno desno.Begunje, 24.4.2013


Avseniki s kraljico!

Ja, prav ste prebrali naslov. Konec marca se je Ansambel Saša Avsenika družil s kraljico. Kraljico belih strmin, kraljico slovenskih športnih src. Seveda govorimo o Tini Maze. Po tem, ko je s superlativi zaključila njeno letošnjo sezono, in osvojila veliki kristalni globus, so ji njeni sokrajani v Črni na Koroškem pripravili čudovit sprejem, ki se ga je kljub slabemu vremenu udeležilo veliko ljudi. Mi smo imeli to čast, da smo zaigrali na njenem sprejemu, se z njo fotografirali, ji čestitali in ji izročili knjigo s posvetilom g. Slavka Avsenika.

Foto: Peter Klinc

Želimo Vam lep in uspešen teden!Begunje, 2.4.2013


Avseniki na turneji!

Pozdravljeni prijatelji!

Pa smo jo le dočakali. Ne govorimo o pomladi, ampak o Jubilejni turneji ob 60. letnici Avsenikova glasbe po Avstriji. V nedeljo smo pričeli v Grazu, danes nadaljujemo v Villachu. Graz je bil popolnoma razprodan. Znamenita dvorana iz časa Habsburžanov - Stefaniensaal, ki so jo original Avseniki razporadali preko 30 krat. Nam je to uspelo drugič.Večer povn spominov in nostalgije, ki pa vseeno da vedeti, da Avsenikova glasba živi naprej. Z drugo in tretjo generacijo. Z Gregom Avsenikom in Ansamblom Saša Avsenika. Na odro se nam je pridružil tudi še zadnji glasbeno aktiven član original zasedbe bratov Avsenik - Alfi Nipič.


foto: R. Majhenič

Naj Vam povemo, da so občutki super. Stoječe ovacije ti vlijejo ponos, da si lahko del najbolj znane slovenske glasbene zgodbe. Proti večeru nadaljujemo. Le kaj, nam pripravlja Avstrija ta teden?

Srečno!Avstrija, 16.4.2013


Avsenikovih 60

Pozdravljeni!

Ko smo Vas obvestili, je bil predvajan v februarju na RTVSLO 1 posnetek prirereditve Avsenikovih 60, ki je bila s strani Nedeljskega dnevnika in g. Tofa speljana v januarju v Medvodah. Na naslednjem linku Vam prilagamo posnetek prireditve, če si jo mogoče želite še enkrat ogledati!

http://tvslo.si/#ava2.158745418;;

Lepo Vas pozdravljamo!

Begunje, 27.2.2013


Jubilejno leto

Servus!

Leto 2013 je jubilejno leto. Mineva 60 let, odkar sta brata Avsenik pričela pisati v vasici pod Kravankami slovensko glasbeno pravljico. Jubilej bomo počastili s številnimi prireditvami v tujini in Sloveniji.

V Sloveniji se obeta nekaj jubilejnih koncertov, prvi se je že zgodil v mesecu januarju. Na TV sprejemnikih si ga lahko ogledate 15. februarja ob 20.00 na RTV SLO 1. Galvno dogajanje bo potekalo v mesecu avgustu v Begunjah, kjer se bo odvil jubilejni, trodnevni festival - http://www.avsenik.com/festival/. Karte so v prodaji že od decembra, tako da si čimprej zagotovite svojo.

V tujini nas čaka glavna aktivnost v mesecu aprilu, ko bomo po večjih avstrijskih mestih nastopali na Jubilejni Avsenikovi turneji, skupaj z Gregorjem Avsenikom In moderatorjem Hubijem. (Link do nakupa kart: http://www.oeticket.com/de/suche/?search_string=AVSENIK#) Prvi tak koncert smo odigrali pretekli petek v St. Pöltnu.Skratka, lepo Vas vabimo da se nam na kakšnem dogodku pridružite.

Sašo & TEAMA - St.Pölten, 5.2.2013


Srečno novo leto!

Dragi naši! Letos Vam želje zaupamo kar v naši skladbi! Imejte se fletno vse dni!

Mit Musik wünschen wir Ihnen alles gute in Neu Jahr! Alles Gute in 2o13!

Let's start New Year with good Music! Happy New Year!

Saso, Maja, Dejan, Mitja, Jan, Aleš in Matic

Begunje, 2.1.2013


Prav fletno se imamo

Ansambel Saša Avsenika in Skupina Yuhubanda Vam predstavljamo skupni glasbeni izdelek in sicer gre za priredbo stare Avsenikove skladbe Prav fletno se imamo. Pri tem velja omeniti, da Ansambel Saša Avsenika ostajamo zvesti narodnozabavnemu kvintetovskemu zvoku, vendar občasno sodelujemo tudi s kvalitetnimi predstavniki drugih glasbenih zvrsti.

Tako je po lanskoletnem sodelovanju s Slovenskim oktetom, in Godalno zasedbo slovenske filharmonije, nastal nov glasbeni duet. Tokrat z enim od najboljših slovenskih zabavnih glasbenih skupin Yuhubando in producentoma (članoma skupine Yuhubanda) Boštjanom Grabnarjem in Matjažem Vlašičem. Za tovrstni glasbeni duet smo se odločili v želji, da bi se skladba predvajala tudi v diskotekah in da bi se razširilo področje, kjer se vrtijo naši glasbeni izdelki. Obvezno moramo omeniti, da je sodelovanje in posnetek potrdil tudi sam Slavko Avsenik.

Skladba je bila posneta v Studiu Grabnar in Studiu Vlašič, pod produkcijsko taktirko že omenjenega para Grabnar in Vlašič. Skupaj  Vam želimo ponuditi nekaj svežega, produkcijsko zanimivega in malenkost drugačnega. V tem tednu bomo posneli tudi videospot, ki ga boste na televizijskih postajah našli že naslednji teden.Begunje, 17.12.2012


Priprave na praznični november

Pozdravljeni, dragi prijatelji Avsenikove glasbe in Ansambla Saša Avsenika!

Kako? Ste v redu? Upamo, da vam spremembe vremena, nenadni mraz in sneg niso povzročili preveč preglavic na področju zdravja, prometa in vsakodnevnih opravkov.
Mi se povni elana in zanosa spopadamo z novimi izzivi, ki nam jih prinaša november. V novembru se namreč prične Jubilejni Avsenikov abonma. Mi za Vas pripravljamo Večer Vilka Ovsenika (14. november) in Večer Slavka Avsenika (28. november). Predstavili bomo manjkrat izvajane Avsenikove mojstrovine, učimo se novih skladb z Gregom, na odru pa se nam bo pridružilo tudi kar nekaj glasbenih prijateljev. Več informacij najdete pod zavihkom Termini.
Sedaj že dober mesec nastopamo z Majo in Mitjom. Lahko rečemo, da smo se ujeli in da sta prinesla sveže ideje  v sestav. Prilagamo Vam eno dokaj svežo sliko s studijskega slikanja pri našem prijatelju, fotografu Roku Majheniču. A nismo lepi? :)

Vse lepo do naslednjič.

Begunje, 30.10.2012


Dolge so noči!!

Zdravo!

Evo, pa ga imamo! Čisto svež spot za skladbo Dolge so noči. Posnet je bil v juliju na čudoviti lokaciji v okolici Mokronoga. Režijsko taktirko je prevzel Matt, vse skupaj pa so izpeljali v produkcijski hiši VPK. Skladba je delo bratov Avsenik, tekst je prispeval Ivan Sivec, mi pa smo jo za Vas na novo posneli.

Želimo Vam prijeten ogled našega premiernega video izdelka!

Begunje, 18.9.2012


PRVI VIDEOSPOT

Člani Ansambla Saša Avsenika smo se odločili, da za Vas na novo posnamemo skladbo Dolge so noči. Ko smo jo prvič slišali, se nam je zdelo, da je ta pesem bila kar malo preveč pozabljena. Ima namreč tako pozitivno vsebino, saj govori o tem, da si v življenju človek mora vzeti čas za prijatelje, svoje dekle, svoje hobije, če hoče užiti polno in bogato življenje. Opisuje namreč trenutke, ko fant hodi k dekletu, ko s prijatelji prebedi noči ob dobri kapljici in ko s prijatelji v gozdu čakajo na lisjaka. In ja, muzikantje smo se takoj našli v teh verzih. Skladba, ravno pravšnja za nas, ki prebedimo svoje noči in jih prepojemo ter preplešemo z našimi poslušalci in prijatelji na veselicah in koncertih.Ker pa je že skrajni čas, da kakšno izmed naših pesmi obogatimo tudi s filmom, smo posneli tudI naš prvi videospot. 10. SEPTEMBRA napovedujemo premiero videospota in sicer na spletnem portalu Narodnjak.si. Od tega datuma naprej pa si ga boste lahko ogledali na vašem tv kanalu, YouTubu ali pa facebooku. Več o tem, kdo je zvezda videospota, kje smo ga snemali in kaj smo počeli, pa boste videli v samem spotu.

Želimo Vam vse dobro,

Vaš Ansambel Saša Avsenika
Begunje, 3.9.2012


Z glasbo po Sloveniji

Zdravo!

Ja, medtem ko nekateri izmed Vas uživate Pod šotorčki pred borovčki mi neutrudno razveseljujemo ljudi po vsej naši državi. Zadnje čase lahko naš kombi srečate na cestah Štajerske, Prlekije, Prekmurja, Gorenjske, odpravljamo se tudi na Primorsko v kratkem. Dobro je čutiti vso to pozitivno energijo, Vas videti kako plešete, pojete in vriskate z nami. Ne veste kako lepo je videti ljudi, ki se zabavajo ob domači, slovenski glasbi. Danes Vam prilagamo nekaj slik iz veselic, Vi pa nas pridite kaj obiskat. Avgust je še dolg.


Takole smo ga žurali na Keblju.


Arnače pri Velenju.


Spodnji Jakobski dol.Povsod po Sloveniji, 28.7.2012


6:1

Evo, pa se je zgodilo. Prišla je tako pričakovana sobota, 19. maja, poročni zvonovi so zapeli, glasbeniki zaigrali, zaljubljenca pa sta si pogledala globoko v oči in si dahnila večni DA. Čestitamo, Aleš in Špela! Naj Vama na vajini skupni poti svetijo le tiste zvezde, ki Vama bodo kazale poti sreče in ljubezni. Mi vaju podpiramo!Tokratna vloga, biti svatje, je bila za nas kar nekoliko drugačna, nova, nepoznana. Ponavadi je naša naloga zabavati goste, tokrat pa smo se morali mi zabavati. No, saj nam je uspelo! Imeli smo se lepo, tudi s pomočjo presenečenj, ki smo jih pripravili za mladoporočenca!Torej prvi je oddan. Samskih nas je še 6 članov. Se pa že sprašujemo kdo utegne biti naslednji v vlogi ženina ali neveste.

V prihajajočoh mesecih igramo na veselicah po Sloveniji, pa tudi v tujino nas pelje pot. Oglasite se kaj, da se bomo imeli skupaj luštno!

Srečno!Domžale, 22.5.2012


Pred Veliko nočjo

Dragi bralci naše spletne strani!

Želimo Vam lepe in doživete Velikonočne praznike. Mi jih, kot smo že navajeni, preživljamo delovno. Jutri zjutraj namreč odhajamo v Steibis (Nemčija) k prijatelju Andyju, ki s svojo ekipo pripravlja dva zanimiva koncerta na katerih nastopamo mi. Vzdušje pa je v tisti domači, prijetni koči vedno fenomenalno. Veselimo se, da pokažemo kaj smo se novega naučili v tem letu.
Drugače pa je pri nas veliko novih in zanimivih stvari. Pripravljamo nove pesmi, v naslednjem mesecu posnamemo videospot, širimo zabavni repertuar, prav tako pa smo tik pred izidom nemškega CDja. Pa še pomembna sprememba na področju ljubezni. Eden izmed naših članov v mesecu maju krona svojo ljubezen z zakonom. Se Vam svita kdo je to?

Lepo Vas pozdravljamo;

Sašo in kolegiBegunje, 7.4.2012


Sprejem slovenskih skakalcev

Župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj bo v sredo, 29. februarja 2012, na skakalnici Bauhenk na Gorenji Savi sprejel in pozdravil naše odlične smučarje skakalce, ki so Slovenijo z nedavnimi uspehi ponesli v sam svetovni vrh smučarskih skokov in poletov. Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jurija Tepeša, Jerneja Damjana, Jureta Šinkovca, Nejca Dežmana, trenerje ter ostale, ki so s svojim delom pripomogli do vrhunskih rezultatov, bo župan nagovoril ob 17. uri. 
Že ob 11. uri dopoldne ste vabljeni na ekipno mladinsko tekmo, ob 15. uri pa na ekipno državno tekmo, ki se bosta odvijali na tamkajšnji skakalnici. 
Po končanih tekmah Mestna občina Kranj skupaj s Smučarskim klubom Triglav Kranj pripravlja druženje ob zvokih Ansambla Saše Avsenika.
Poskrbljeno bo tudi za brezplačen prevoz. Kombi, ki bo ustrezno označen, bo vozil in ustavljal na relaciji glavna Avtobusna postaja Kranj, Hotel Creina, parkirišče v nakupovalnem centru Supernova, skakalnica Bauhenk v Gorenji Savi. Vozil bo od 14. do 21. ure, na približno 15 minut.
Vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu, da skupaj čestitamo našim fantom za vrhunske dosežke.

Ponosni smo, da lahko sodelujemo na tem dogodku, obljubljamo pa tudi Vam, da Avsenikova Planica, Planica ne bo samo enkrat zvenela!!


Begunje, 27.2.2012


Gostovanje v Švici

Pozdravljeni prijatelji!

Evo, pa se Vam zopet oglašamo. Trenutno imamo kratko pavzo, igrali smo v ponedeljek, zopet igramo v petek. Vendar bomo aktivni tudi v dnevih, ki prihajajo. V sredo in petek snemamo dva nova štiklca. Staro, odlično polko Dolge so noči in pa prelep, čisto nov valček izpod peres bratov Avsenik. V soboto in nedeljo igramo pustna plesa. V soboto bomo Gostilno Avsenik spremenili v pravi Western Saloon, v nedeljo pa se Vam na Viru predstavljajo Johnny, Tommy, Mesečeva sanja, Počena gumica in še kdo :)
Da Vam še na hitro povemo, kaj smo počeli v začetku februarja. Bili smo na prvem skupnem gostovanju z Gregom Avsenikom v Švici. Eno sliko prilagamo tu, druge pa si lahko ogledate v Fotogaleriji. Skupaj z Gregom smo koncertirali tudi v Veržeju. Bili smo tudi malo dobrodelni, družili smo se s fani s Koroške in razgrajali v Železnikih. Seveda smo obdržali tradicijo in zaklenili dvorano mi.

Nasvidenje do naslednjič in povejte svojim najdražjim da jih imate radi :)


Begunje, 14.2.2012


Musi Edelweiss

Zimski pozdrav iz Bad Kleinkirchheima!

Pravijo, da je tri srečna številka. In tretjič smo nastopili na prestižni oddaji Wenn die Musi spielt, ki jo dvakrat na leto pripravijo v avstrijskem Bad Kleikirchheimu. Po drugi skladbi, nas je doletelo presenečenje. Prejeli smo nagrado Musi Edelweiss, ki jo organizator vsako leto podari najbolj všečni mladi glasbeni skupini. Majhen, a prijeten šok. Sašo je hotel odditi kar z odra od presenečenja. =) Skratka hvala organizatorjem, predlagateljem, podeljevalcem, naši ekipi, in seveda Vam, draga publika. Tukaj smo zaradi Vas in za Vas. Nadaljujemo tradicijo Ansambla bratov Avsenik. Lepa, a včasih težka naloga.Vendar smo sedaj prejeli potrditev, da delamo dobro in da opravičujemo to vlogo. Odlična motivacija za nadaljne delo.

Vaši Sašo, Sandra, Dejan, Tomaž, Aleš, Jan in Matic

Bad Kleinkirchheim, 22.1.2012


Srečno 2012!

Heey!

Čeprav malo pozno, pa vseeno iz srca, Vam želimo vse najboljše v novem letu. Pravijo, da tisti, ki ga spremlja glasba na vsakem koraku, ne more biti slab človek. Zato Vam želimo, da je dobra, slovenska glasba Vaša spremljevalka vedno in povsod. Poleg tega upamo, da se čimvečkrat vidimo na nastopih.

Danes za Vas objavljamo del nastopa iz novoletne turneje po Avstriji. Posnetek je iz Salzburga. Bilo je lepo. In sicer iz preprostega razloga. Ljudje so uživali v našem nastopu.

In kaj počnemo v teh dneh? Snemamo. Posneli smo Venček Avsenikovih uspešnic, s katerim se bomo predstavili na velikem Open Airu v Bad Kleinkirchheimu. Na TV- ju si oglejte naš nastop 21. januarja ob 20:15, na kanalu ORF 2. Pričeli pa smo snemati tudi projekt z Gregom Avsenikom. Prava poslastica.

Vse lepo do naslednjič!Begunje, 7.1.2012


Prva polovica turneje za nami

Pozdravljeni dragi prijatelji Avsenikove glasbe!

Kar dobro smo že zabredli v veseli december. In zagotavljamo Vam, da za nas je veseli. Prvi vikend in ustanovitev našega prvega Fan Kluba v Veržeju smo že prestali. Bil je nepozaben večer. Slike so Vam na ogled v galeriji, članek pa bo tudi kmalu dodan v rubriko članki, kjer si boste lahko več prebrali o tem kaj in kako smo ga špičili.

Prejšnji in ta vikend se nahajamo na veliki turneji po Avstriji. Igrati pred nekaj tisoč glavo množico je enkratno doživetje. Za nas mogoče nekaj novega, saj v dvorani vsi sedijo in poslušajo izvedbo ter opazujejo nastop. Pa mislimo, da nam je kar dobro uspelo približati poslušalcem Avsenikovo glasbo. Sploh Pastirček se vsem izredno dopade.

Turnejo smo pričeli v Bregenzu, na avstrijsko-nemški-švicarski meji. Odprto gledališče na Bodenskem jezeru je svojevrstna znamenitost, ki je vsekakor vredna ogleda. Pa elegantna dvorana, odeta v rdečo barvo tudi naredi vtis nate. Kot da bi nastopal v Cankarjevem domu. V petek smo se mudili v Salzburgu. Slavna hokejska dvorana za 4 do 5 tisoč ljudi, ti nedvomno požene adrenalin po žilah. V soboto smo v Sankt Pöltnu prejeli stoječe ovacije za naš nastop. Ob takih trenutkih si nedvomno ponosen na se, poleg tega p se še bolj zaveš moči,ki jo ima glasba. Prvi del turnejo smo zaključili v Welsu. Ogled božičnega sejma, ponovno polna dvorana, nova poznanstva. Jutri se odpravljamo na drugi del turneje. Veselimo se novih izkušenj in doživetij, ki nam jih prinaša. Vse lepo do naslednjič!

PS. V galeriji si lahko ogledate slike z nastopov, v kratkem pa bojo na voljo tudi posnetki z enega izmed nastopov. Le da usposobimo tehniko ;)
Begunje, 15.12.2011


Decembrske novice

November in z njim jesen se počasi poslavljata. Zadnji novembrski nastop smo opravili v soboto, na dan rojstva Slavka Avsenika, ki je praznoval svoj 82. jubilej. Koncert je bil fantastičen, po besedah obiskovalcev. Super sestavljen program s strani Gregorja in Sašota, odlični gostje, piko na i pa je dodal sam Slavko s svojim obiskom in nagovorom zbranim! Super trenutki! Slike sledijo kmalu.

 

Pred vrati je za veliko ljudi najlepši mesec v letu. Dolgi, romantični večeri, primerni za druženje ob čaju in piškotih, za obiskovanje prijateljev, za zabave in zimske radosti. Prihajajo trije čarobni možje, Božični večer, Štefanovo, vse skupaj pa se konča s Silvestrskim večerom. No in decembra je ponavadi že mrzlo, srčno pa si tudi želimo, da bi zapadel prvi sneg, vsaj za praznike. Mi vam ponujamo predlog, kako se izogniti mrazu. Obiščite kakšno zabavo kjer igramo mi!

 

In kaj počnemo t'mladi Avseniki v decembru? V prvem vikendu odigramo nekaj koncertov in 1. srečanje našega Fan cluba v Veržeju. Drugi in tretji vikend bomo preživeli v Avstriji na božični turneji z naslovom Zauber der Weihnacht 2011. Skupaj z nekaterimi priljubljenimi avstrijski izvajalci bomo obiskali 8 velikih koncertnih hal v večjih avstrijskih mestih.


 


V drugem delu meseca bomo odigrali še nekaj koncertov po Sloveniji. Naj izpostavim gala koncert skupaj z godalno skupino Slovenske filharmonije in Gregorjem Avsenikom, ki se bo odvil 27. decembra v Bohinjski Bistrici. Super koncert za praznične dni!


 


Vmes bomo posneli tudi nekaj božično – novoletnih oddaj. Na eni izmed njih se bomo predstavili skupaj s Slovenskim oktetom. Skladba in oddaja naj ostaneta še skrivnost, vendar Vas pravočasno obvestimo. Se veselite? Vmes pa vam bomo pripravili nekaj drobnih presenečenj, zato redno spremljajte spletno stran in naš Facebook profil. V Novo leto pa vstopimo v družbi naših najdražjih.

 

Vse dobro!Begunje, 29.11.2011


Slavko Avsenik praznuje!

Legenda slovenske narodnozabavne glasbe Slavko Avsenik praznuje danes svoj 82. rojstni dan. Člani Ansambla Saša Avsenika mu ob tej priliki izrekamo še na mnoga leta, obilico zdravja, sreče in zadovoljstva v krogu najdražjih, ter še veliko razpoloženih trenutkov za ustvarjanje. Vaše melodije so še vedno enkratne!!

Begunje, 26.11.2011


Avseniki v oddaji

Čeprav so bili dosedanji novembrski dnevi odeti v meglo in sivino, je pri Avsenikovih vse odeto v praznične, vesele barve in zvoke. »Pri Jožovcu« se stalno nekaj dogaja. Torej naše počutje niti približno ni podobno vremenu. Najprej vas moramo obvestiti, da je Večer Vilka Ovsenika skupaj s Slovenskim oktetom, Gregorjem Avsenikomter ostalimi gosti odlično uspel. Ko se je v izvedbi našega ansambla in Slovenskega okteta po dvorani razlegel domoljubni refren Slovenija, od kod lepote tvoje, je marsikoga v dvorani oblila kurja polt. Aplavz je bil kar precejšen in vsi zbrani v dvorani smo bili v tistem trenutku ponosni, da smo Slovenci. Vse tiste ki ste zamudili ta koncert vabimo v soboto na Večer Slavka Avsenika. Slej ko prej pa nas boste lahko videli ponovno na odru tudi s Slovenskim oktetom.

 

Po tem, ko so Slavko, Gregor in Sašo obiskali 4. novembra oddaja Na zdravje (povezava za vse tiste ki se niste ogledali oddaje: NA ZDRAVJE!) bodo tokrat gostje v znameniti radijski oddaji Četrtkov večer pesmi in napevov, ki jo vodi gospa Irma Rauch. Prav v tej oddaji so Ansambel bratov Avsenik predstavili svoje prve posnetke slovenskemu narodu. Tokrat se bodo pogovarjali o dogajanju pri Avsenikov, obujali spomine in še bi lahko naštevali. Zaenkrat pa si TUKAJ oglejte fotografije s snemanja intervjuja!

 


Oddaji prisluhnite s klikom na sledečo povezavo: RADIO SLO - Prvi program

 

Srečno!Begunje, 22.11.2011


Naši skladbi zmagujeta

Zdravo obiskovalke in obiskovalci!

Zopet se Vam javljamo s svežnjem novic. Kot prvo, Vas moramo na naše veselje obvestiti, da skladbe z našega zadnjega projekta druga za drugo zmagujejo na slovenskih radijskih postajah. Skladba Pod borovčki pred šotorčki je tako na prvem mestu lestvice Sraka ima dolgi rep na novomeškem radiu Sraka. Prav tako je omenjena skladba zmagala tudi na narodno zabavni lestvici Koroškega radia. Viža Ti si najlepša od najlepše je trenutno prva na lestvici Slovenskih 5 radia Celje, prav tako pa se poteguje tudi za mesečno zmagovalko na radiu Štajerski val. Pripenjamo Vam povezave, kjer lahko glasujete za naše skladbe:


Radio Celje: http://www.radiocelje.com/top10.php?v=5


Radio Štajerski val: http://nethost.si/rsv/index.php?option=com_content&view=article&id=9426


Radio Sraka: http://www.radiosraka.com/default.cfm?Jezik=Si&Kat=0210&ID=553


Verjetno vas zanima če se v našem ansamblu dogaja še kaj novega. O se, pa še veliko=) Ravno včeraj smo pri Bojanu Lugariču v studio posneli skladbo Kraguljčki na saneh, ki bo ravno pravšnja za prihajajoči zimski čas. Brez skrbi, tudi Vam jo bomo kmalu ponudili v pokušino. Poleg tega se aktivno pripravljamo na dva praznična koncerta, ki se bosta zgodila v mesecu novembru. Več o koncertih pa si lahko preberete pod termini, kjer boste dobili vse informacije o Večeru Vilka Ovsenika in Večeru Slavka Avsenika.


Povedati moramo tudi, da bo v prihajajočih dneh na naši spletni strani mogoče naročiti soft shell jakno z logotipom Ansambla Saša Avsenika. Kako bo izgledala, kje jo boste lahko naročili in ostale informacije v zvezi s tem, pa Vam bodo na voljo kmalu.

 

Srečno!
Begunje, 4.10.2011


Pretekli vikend je bil fantastičen!!

Kot smo Vas obvestili prejšnji teden, smo pretekli vikend opravili dva nastopa v Sloveniji, v nedeljo pa smo se pomerili v promocijski dirki dvosedov na kasaških dirkah v Ljutomeru. In verjemite nam, da so naši vtisi po tako uspešnem in zanimivem vikendu izjemni.

V petek smo odigrali eno urni koncert v Casinoju Mond, v soboto pa še zadnjo letošnjo celotno veselico pred nabito polnim šotorom v Križevcih pri Ljutomeru. Občina Križevci je namreč praznovala svoj občinski praznik. V petek so ga obeležili s slovestnostjo, v soboto pa je občina za občane organizirala veselico.

V nedeljo je po obveznem, lepotilnem dopoldanskem spancu  =) sledilo kosilo, nato pa dirka v Ljutomeru. V sedmi dirki, pod pokroviteljstvom gospoda Alfreda Hossmana, se je pomerilo sedem najboljših slovenskih konj, skupaj s svojimi vozniki. Vsak tandem pa je spremljal eden od članov Ansambla Saša Avsenika. Medsebojno smo se pomerili vsi moški člani ansambla in naš šofer, ki nas varno vozi na nastope v tujino, Štefan Arzenšek. In ne boste verjeli. Prav on, je skupaj z voznikom Brankom Seršenom in konjem Rambotom, tudi slavil v promocijski dirki. Njegova izjava po zmagi je bila: "Saj sva morala zmagati, če sva bila pa dva voznika na kupu." In čeprav je bil zmagovalec samo eden, smo se vsi prav fantastično zabavali. V naslednjem letu, ko gospod Alfred Hossman praznuje svoj 70. lubilej, pa naj bi se znova pomerili v tandemih, saj pripravlja dirke na čast svojemu rojstnemu dnevu, kjer bo za zabavo in ples skrbel Ansambel Saša Avsenika. Termin je že določen - 6. oktober 2012. Za konec bi se radi zahvalili organizatorju KK Ljutomer in Reneju Hanžekoviču, da so nam omogočili zanimivo izkušnjo, Vas pa vabimo, da si ogledate nekja fotografij v rubriki Mediji - Slike.


Člani Ansambla Saša Avsenika in njihovi vozniki v akciji.Begunje;, 14.9.2011


Zavrtimo se!

Vsem našim oboževalkam, oboževalcem in ljubiteljem Avsenikove glasbe sporočamo fantastično novico, in sicer konec tega tedna izide naša druga zgoščenka z naslovom Zavrtimo se. Naj Vam zaupamo zgodbo glede naslovne skladbe. Valček z naslovom Zavrtimo se, je star približno 40 let. Brata Avsenik sta ga ustvarila za Ansambel bratov Avsenik, vendar ga oni niso nikoli posneli in izdali. Vilko Ovsenik ga je pred pol leta odkril med pregledovanjem svojega arhiva, napisal priredbo, mi pa smo ga posneli.
Na zgoščenki boste lahko našli vsega po nekaj. Poskočne polke, nežne, umirjene valčke, dve skladbi, ki smo ju posneli z Gregom Avsenikom, romantični ritem begina.
Več informacij sledi ko bo zgoščenka izšla, zaenkrat pa Vam ponujamo dve povezavi, kjer si lahko preberete več o projektu ter poslušate skladbo Pod borovčki pred šotorčki.


Spletni portal Narodnjak.si:

http://www.narodnjak.si/index.php?act=novice&cid=1&novica_id=4809

Stran Založbe VOX:

http://www.vox.si/page.php?id=34

Begunje,, 15.8.2011


Na Roblek bom odšel 2011

Kljub temu, da smo se v nedeljo, 7. avgusta 2011 prebudili v mrzlo in megleno jutro, nas je ob 7:00 pred Gostilno Avsenik že čakal kombij Planinskega društva Radovljica, ki nas je odpeljal do Planince. Od tam se je pričel naš pohod na Roblek. Oprtali smo si instrumente na ramo in se odpravili proti koči na Robleku. Po dobri uri hoda, nas je tam že pričakal razigrana družba planincev. Ja, in v nadaljnem dogajanju smo tudi mi doprinesli kar nekaj k vzdušju, saj smo 4 ure igrali in peli za vse obiskovalce že 9. tradicionalnega pohoda na Roblek, ki ga organizirata PD Radovljica in Gostišče Avsenik. Čeprav je bil dan  meglen in deževen smo peli, plesali in se imeli fletno. Tako fletno kot se imamo lahko le v gorah - saj veste kaj pravijo, v hribih greha ni.
Če ste zamudili letošnji pohod na Robleka vas prisrčno vabimo naslednje leto, ko bomo vandrali že desetič!! Letos pa vam preostane le še to, da si ogledate nekaj utrinkov z letošnjega pohoda v Galeriji slik.
Roblek,, 11.8.2011


25. Alpski večer

Dragi ljubitelji naše glasbe!

Če je slučajno kdo zamudil naš nastop na jubilejnem 25. Alpskem večeru, oziroma bi si ga rad ogledal ponovno, ga lahko najdete na spodnji povezavi. Predstavili smo se s popolnoma novo polko bratov Avsenik Pod borovčki pred šotorčki in seveda s kraljico polk Golico. Nastop Ansambla Saša Avsenika najdete na 70. minuti.

http://tvslo.si/predvajaj/alpski-vecer-2011-1-del/ava2.107639798/

Pa srečno do prihodnjič!Begunje, 12.6.2011


Vroče in dolgo poletje

Pozdravljeni, dragi obiskovalci naše spletne strani!

Kot lahko vidite, je pred Vami čisto nova, prenovljena spletna stran Ansambla Saša Avsenika. Je tako nova, da vseh vsebin niti še ni na spletu, vendar Vam obljubimo, da bomo to postorili v naslednjih dneh.
Meteorologi nam  napovedujejo dolgo in vroče poletje, kar odlicno spada v kontekst z našo najnovejšo skladbo Pod borovčki pred šotorčki, ki bo v prihodnjih dneh prispela na radijske postaje. Omenjeno skladbo boste lahko našli tudi na naši novi zgoščenki, ki bo izšla v poletnih mesecih.
Do takrat pa je nabolje, da nas pridete obiskat na kakšno veselico, katerih nam v poletju ne manjka. Aktualne nastope lahko najdete v rubriki Termini.

Do naslednjega snidenja Vam želimo vse lepo!Begunje, 31.5.2011